Karácsonyi hangulatban  

Posted by Verocs in , ,

Hihetetlen, de kicsit elkapott a karácsonyi hangulat. Már most... mondjuk lehet annak tudható be, hogy készül az én Drágáimnak az adventi naptár, meg a Botos szobájába a karácsonyi díszítés, így nem csoda, ha mindeközben elkap az ihlet karácsonyi dalok hallgatására. Tavaly, csináltam egy tök jó válogatás cd-t, a kedvenc karácsonyi dalaimból. És eltűnt... :\ Szőrén szálán eltűnt, és persze még az sincs meg, hogy milyen számokat tettem rá. Így kicsit félretéve mindent, elkezdtem kutakodni, hogy vajon mik is lehettek azok a számok.
Persze tele van a net mindenféle giccses karácsonyi dallal. Én nem tudom más hogy van vele, de nekem a karácsony olyan happy ünnep, és nem szívesen hallgatok melankolikus dalokat. Persze azért akad a listámon egy-egy lassabb dalocska is, de azért javarészt inkább a vidámabb, pörgősebb dalokat részesítem előnyben.
Most arra gondoltam, hogy feljegyzem ide a nagyon kedvenceket, és akkor hátha jövőre - ha mégegyszer eltűnne a cd-m - , meglesz minden. :) Nincs lista, csak épp ahogy esik.... :)


1. Trans-Siberian Orchestra - Christmas Canon Rock
2. Train - Shake up Christmas (mert coca-cola nélkül nincs karácsony:) )
3. Debbie Gibson - Sleigh Ride
4. Wham! - Last Christmas
 5. Billy Mack - Christmas is all around
6. Mariah Carey - All I want for Christmas is you
7. John Lennon - Happy Christmas (war is over)
8. Santa Claus is coming to town
9. Brenda Lee - Rockin' Around the Christmas tree
10. Billy Idol - Jingle bell rock
És akkor persze van egy-két magyar karácsonyi "nóta" is, amit szeretünk! :)

11. Katona Klári - Legyen ünnep (mert azért ilyenkor eszébe jut az embernek azok a szerettei, akik már nem lehetnek vele az ünnepekkor, és ennyi kis melankólia igenis megengedett)
12. Wolf Kati-Szekeres Adrien-Roy-Pély Barna: Karácsonyi Álom
13. TNT - Fehér karácsony (ez azért, mert a kamaszkorom karácsonyaira emlékeztet)
14. Csondor Kata - Add tovább (a legjobb magyar karácsonyi dal...-szerintem-)
No, szóval kb ezek lennének, de amúgy érzéseim szerint nem találtam meg mindent, ami adventi időszakban, vagy a karácsonyi készülődés során szólni szokott a hi-fi-ben. De akkor vissza is totyogok adventi naptárt készíteni. (Amúgy, ha tetszik majd küllemre nekem is, akkor megeshet, hogy teszek fel képet arról is.)


++++Update :D
A legnagyobbat el is felejtettem, bár tény, ez nem szól a lejátszóban... :))))

This entry was posted at 11/25/2012 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 szövegelő

Megjegyzés küldése