Nevelés  

Posted by Verocs in ,

Múltkor azon kapom magam, hogy nevelem a húgomat. Ez még rendben is lenne, ha nem úgy tenném, ahogyan a szülők nagy része. Előszedik a kis piszkos gyűjteméyüket, és a lajstromból éppen kiválasztják az odaillőt, mindegy az eszköz, fő a cél. A csend és a nyugalom, a rend, és fegyelem. Jujj...én ilyeneket örökítettem át magamba? Pont azokat a dolgokat, amiket én is utáltam, hogy velem megteszik. Azért komoly, hogy előjönnek azok a mondatok, amiket talán még kisiskolás, vagy azelőtti koromban hallottam. Szóval, épp rosszalkodott, a kissé elkényeztetett, no meg legfőképpen hisztis húgom. És azon kapom magam, hogy a szülők kis piszkos trükkjeivel élve igyekszem őt fegyelmezni. Ami legalábbis nálunk a különféle zsarolások, ultimátumok, szankciók, eltiltások előterjesztése volt. Jah, és az egyéb hazugságok, mint a mikulás, fogtündér, Jézuska, és a nyuszi, akik nem hoznak a rossz gyerekeknek ajándékot. Persze, aztán van ajándék, nehogy már a gyerek fegyelmezése következetes legyen. És persze ezt a gyerek is tudja, hogy rosszalkodhat ő, a szülő úgyis ad ajándékot, vagy akármit, mint valami jutalmat. Épp csak a fejsimi marad el, hogy „ügyes voltál kislányom, rosszalkodj csak tovább”!

Persze, lehet ezt csak én látom így, és tök normális dolog, amit csinálnak, és valószínűleg én is ugyanúgy majd hazudom a mikulást, Jézuskát, fogtündért és a nyuszit, és lehet majd azzal fegyelmezek, hogy nem hoznak ajándékot. Ez már úgy beleíródott a dns-ben, ezt örököltem, ezt hallottam, már tudatalattiból jön.

És mikor olyan naivan néznek, hogy mi van, ha tényleg nem hoz, hát nekem majd megszakad a szívem, és egyből a föld minden játékát és édességét odaadnám, hogy persze, te kapsz ajándékot, meg legyél csak rossz, hisz az eleven gyerekek is édesek. És csak ölelgetném, hogy meg ne változz, legyél estére mindig jó koszos, meg igenis, harcold ki az igazadat, még a hisztit is elviselem. De nem lehet- Sajna. Pedig akkor édes a gyerek, mikor jó eleven. És a húgom kettőn is túltesz. Hiperaktív, lefáraszthatatlan, állandóan be nem áll a szája, és mindenek felett, leszid, leoszt, megmagyaráz, kikérdez, vallat... Imádom. Nyúúú akarok egy gyereket. Asszem elmegyek és veszek egy Barbie babát, vagy valami olyasmit.

post signature

This entry was posted at 6/11/2008 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 szövegelő

Megjegyzés küldése